Rolada z indyka z Pokusą
Czy zastanawialiście się kiedyś jak stworzyć dla swojego psa wyborny obiad, w którym nie zabraknie wartościowych składników i witamin ? Jeśli tak to zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem.
Postanowiliśmy przygotować pyszną i zdrową roladę z indyka wzbogaconą Pokusą Premium Plus oraz małe roladki naleśnikowe. Wszystkie składniki jakie zostały użyte do stworzenia rolad są przede wszystkim bezpieczne i zdrowe. Zawierają one wiele wartości odżywczych oraz witamin. Poniżej przedstawiam krótką rozpiskę :
Dlaczego rolada została wzbogacona o Pokusę Premium Plus ?
Pokusa jest dodatkiem żywieniowym przeznaczonym do wzbogacenia karm przemysłowych oraz diet domowych. Pokusa wzbogaca posiłek o naturalne komponenty, witaminy oraz aminokwasy. Skład pokusy został opracowany tak, aby podnosić odporność, uzupełnić niedobory występujące w diecie, zapewnić profilaktykę nowotworową oraz gwarantować wyborny smak każdego posiłku. Poza tym produkt nadaje się do mrożenia, pieczenia, podania w formie płynnej lub sypkiej.
Składniki potrzebne do powstania rolady z indyka :
– pierś z indyka
– 1 jajko ugotowane na twardo
– 1 marchewka
– 13 liści szpinaku
– 2 łyżki Pokusy Premium Plus
– 4 łyżki Błyskawicznych
płatków ryżowo- jaglanych
– trochę wody
Krok 1.
Weź pierś z indyka i odkrój z niej jeden, duży, cienki płat. Rozrób 2 łyżki Pokusy Premium Plus i 4 łyżki Błyskawicznych płatków ryżowo- jaglanych z wodą, tak aby wyszła gęsta papka. Obierz i pokrój marchewkę w cienkie paski. Na piersi z indyka rozłóż kilka liści szpinaku, rozprowadź na nich warstwę papki a wraz z nią cienkie paski marchewki. Na marchewkę połóż resztę liści szpinaku i posmaruj je papką. Jajko ugotowane na twardo obierz ze skorupki i umieść na wszystkich pozostałych warstwach. Zwiń całość, tak aby powstała rolada.
Krok 2.
Całość owiń folią aluminiową i zaciśnij końce folii, tak aby powstał „cukierek”. Naszą roladę umieść w naczyniu żaroodpornym z pokrywką i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach C przez 30-40 minut.
Krok 3.
Wystudzoną roladę wyjmujemy z folii i kroimy na grube 2cm plastry.
Małe roladki naleśnikowe.
Do rolady z indyka postanowiliśmy dorobić kilka małych roladek naleśnikowych.
Was również zachęcamy do ich stworzenia, mogą być idealną przystawką przed daniem głównym.
Składniki :
– 1 jajko
– 100g mąki
– 250ml mleka
– 1 mały buraczek
– 2 łyżki Pokusy Premium Plus
– 3 łyżki Błyskawicznych płatków ryżowo-jaglanych
– trochę wody
Sposób przygotowania :
Krok 1.
Mleko, jajko i mąkę należy połączyć w misce i roztrzepać. Z powstałej masy usmażyć jednego jasnego naleśnika. Do pozostałej masy dodać odrobinę startego buraczka. Dobrze wymieszać i usmażyć drugiego naleśnika (tym razem różowego).
Krok 2.
Rozrobić 2 łyżki Pokusy Premium Plus i 3 łyżki Błyskawicznych płatków ryżowo- jaglanych z wodą. Tworzymy z naleśników i papki kilka warstw : różowy naleśnik -> papka -> jasny naleśnik -> papka. Całość zawijamy i kroimy w grube 1cm plastry.
Całość można dowolnie ozdobić 🙂
Należy pamiętać, aby nie podawać psu całej rolady tylko dozować ją odpowiednio do wielkości i zapotrzebowania psa.
2 komentarze
Aleksandra Urban
Jakie te rolady są śliczne! * – *
Marta
Jak to pysznie wygląda ! Sama bym zjadła 😀